Ingredients
250 gram butter
250 gram granulated sugar
1 tsp. Vanilla essense or 1 pack of vanilla sugar
3 drops lemon oil essense
6 medium eggs

Beat 250 grams butter and sugar in a bowl WITH the help of an electric mixer
Add eggs one by one...continue beating slowly until smooth..add essense..

Dry ingredients
300 gram plain flour
100 gram potato flour
4 tsp. Baking powder
pinch of salt

4 spoon milk

Add the flour gradually ..TO the above ingredients..continue beating...add milk

Toppings

200 gram flat almonds
One pack vanilla
2 spoons sugar
2 spoons butter 

Brown butter in a Teflon pon..add almonds. ..till golden Brown....add
Sugar and vanilla..until sticky......Set aside

Pour the prepared batter in a regular baking pan size 30 /20 cm

Top WITH
1 kilo Apple ( cut in wedges)
Sprinkled with 3 tsp. Lemon juice..

Bake 180 degrees centigrade
FOR approximately 50 minutes

Upon baking
spread on top WITH peach marmalade

Then brown almonds
Put back in the oven FOR 10 minutes 
While the oven is off..
Let cool

You can serve it on vanilla ice cream or whip cream

HAPPY BAKING  


Rezept und Fotos von Maria F., Gütersloh
Apple Cake 
{jcomments on}

Schliessen
Benutzereinstellungen für Cookies
Wir verwenden Cookies, um sicherzustellen, dass Sie die beste Erfahrung auf unserer Website machen. Wenn Sie die Verwendung von Cookies ablehnen, funktioniert diese Website möglicherweise nicht wie erwartet.
Alle akzeptieren
Alle ablehnen
Datenschutzerklärung lesen
Statistik
Tools zur Analyse der Daten, um die Effektivität der Website zu messen und zu verstehen, wie sie funktioniert.
Matomo
Cookies zulassen
Cookies ablehnen